







SCHEDULE

7, 8 y 9 OCTOBER 2024

DATE	TIME	ACTIVITY
OPTIONAL ACTIVITY	14:30 - 20:00	Visit to the Santa Rita Vineyard, Santiago
		ACTIVITIES:
OCTOBER 6		· Classic Tour - Wine tasting
		Museum visit
		· Cocktail
MONDAY OCTOBER 7	8:00	Pick up from the Hotel Diego de Almagro Providencia, Santiago and transfer to Valparaíso
	10:00 - 10:30	Registration - Coffee break
Hosted University UTFSM	10:30 - 11:00	Welcome Session
		Presentation USM
		Presentation of the agenda Luis Vargas, Vice President of Magalhaes Network
	11:00 - 12:00	Session 1 (1h)
		Round Table: The added value of Magalhaes Network,
		Chair: Roberto Zanino President of Magalhaes Network
	12:00 - 13:00	Campus Tour - Group photo
	13:00 - 14:10	Lunch
	14:15 - 15:45	Session 2 (1h 30min) New Avenues of Magalhaes Network
		 R&I in the context of Magalhaes Network, Marcio Lobo, Latin America member of the Steering Committee
		 Graduate mobility- PhD Initiatives, Paul Shepherd, European member of the Steering Committee
	16:00 - 18:00	Visit to the city of Valparaiso and coffee
	18:00 - 20:00	Transfer to Santiago - Hotel Diego de Almagro Providencia
		·

TUESDAY OCTOBER 8	8:15	Pick up from the Hotel, Santiago and transfer to UC Chile Campus
	9:00 - 9:30	Welcome
		Presentation UC Chile
Hosted UC	9:30 - 10:30	Session 3 (1h) Projects and initiatives in Magalhaes Networks I
Chile		 Projects and initiatives under way, Alberto Godio, and Elisa Armando Politecnico di Torino
		• The ECOS Nord and ECOS Sud programs, Sophie Prima, Grenoble INP
		 "ELA4ATTRACT: A Collaborative Project Between Partners", Lope Barrero, Pontificia Universidad Javeriana
	10:30 - 11:00	Coffee Break
	11:00 - 12:00	Session 4 (1h) Projects and initiatives in Magalhaes Networks II
		 Present and Future opportunities, Mirko Varano
		 COIL as a Strategy for International Collaboration: The Experience of TEC de Monterrey, Cisselle Morales, TEC Monterrey
	12:00 - 12:45	Campus Tour - Group photo
	12:45 - 13:45	Lunch
	14:00 - 15:15	Session 5 (1h 15 min) Mobility in Magalhaes Network
		 Mobility in the Magalhaes Network-Current status and the future of the SMILE Agreement, Alberto Godio/Elisa Armando/Piergiorgio Rossi Secretariat Magalhaes Network
	15:15 - 15:45	Coffee break
	15:50 - 16:50	Session 6 (1h)
		Italian Chamber of Commerce in Chile: "Fostering Technological Development: Collaboration Between Chambers of Commerce and Universities" Luciano Marocchino, President Francesca Ragazzini, General Secretary
	17:00 - 17:45	Transfer to Club House San Carlos de Apoquindo
	18:00 - 20:30	Official Dinner
		In Club House San Carlos de Apoquindo
		Transfer to Hotel Diego de Almagro Providencia
WEDNESDAY OCTOBER 9	8:15 - 9:00	Transfer from the Hotel Diego de Almagro Providencia to FCFM UChile, Santiago
Hosted	9:00 - 9:30	Welcome
Universidad de Chile		Presentation
		UChile - FCFM, Francisco Martínez, Dean of the Faculty of Physical and Mathematical Sciences
	9:30 - 10:30	Session 7 (1h) Presentation of Candidates. Chair: Marcio Lobo, Latin American member of the Steering Committee
		Presidency, Vice presidency
		Steering Committee
		· GA Venue Proposal 2026
	10:30 - 11:15	Coffee
		Campus Tour and Official Photo
	11:15 - 12:15	Final Session (40min) Chair Roberto Zanino
		· Voting
		Presentation of Polito-Venue 2025. Polito Team
		· Closing speech
	12:30 - 13:00	Transfer to the Hotel Diego de Almagro, Providencia
	12:30 - 17:00	Steering committee meeting. Members of the SC.